Hoppa till sidans innehåll

Vändning i slutskedet

21 MAJ 2018 09:43
Underläge med 0-1 tre minuter före slutsignalen. Men några magiska slutminuter gav ändå IFK segern i bortamatchen mot Ankarsrums IS med 2-1.
  • Skapad: 21 MAJ 2018 09:43

IFK inledde matchen i Ankarsrum med en enorm press. Under första kvarten förlades spelet nästan uteslutande på hemmalagets planhalva. Men en kontring i mitten av halvleken gav ändå ett ledningsmål för Ankarsrum. Därefter blev det uppförsbacke för blåvitt på den ojämna och svårspelade planen.

I andra halvlek blev det åter spel mot ett mål. IFK gick ned på trebackslinje och något senare spelade laget med bara två backar och resten forwards. Trots ett otal chanser blev det inget mål. Inte ens på straff när kvarten återstod....

Men tre minuter före full tid kom ändå kvitteringen då Johan Kvarnmyr nickade Habib Askars inlägg i nät. Det skulle bli ännu bättre. I matchens absolut sista anfall slog Habib Askar ytterligare ett fint inlägg om Dexter Karlsson elegant bröstade i mål, och vild glädje i det blåvita lägret.

Det var inget skönspel som IFK bjöd på, men ändå en värdefull och framförallt moralisk stark trepoängare. Extra plus i ett hårt kämpande IFK till Fredrik Lindh och Johan Törnström.

I nästa omgång blir det åter bortamatch. Derby väntar på fredag 25/5 mot Fårob FF på Riavallen.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info