Hoppa till sidans innehåll

Snöplig förlust mot Gullringen

26 AUG 2019 10:33
Trots en utmärkt första halvlek och ledning med 2-0 blev det ändå förlust hemma mot Gullringens GIF med 2-4 efter 2-1-ledning i paus.
  • Skapad: 26 AUG 2019 10:33

IFK öppnade matchen mot topplaget Gullringens GIF starkt. Spelet förlades nästan helt på gästernas planhalva och följdriktigt kom också ledningsmålet efter en kvart genom pigge Stephen Tchouate. IFK-pressen fortsatte och tio minuter senare blev det även 2-0 åter av Stephen Tchouate denna gång fint framspelad av Viktor Olsson efter ett riktigt mönsteranfall.

Dominansen från blåvitt fortsatte och det var klart bud på 3-0. I stället blev det ett chockartat reduceringsmål precis innan paus.

IFK började även andra halvlek bra men hade som vanligt svårt med effektiviteten. Gullringen fick en frispark efter en kvart som nickades mot mål. Adam Thelaus gjorde en fin räddning men på returen blev det kvittering.

Efter detta blev IFK betydligt ängsligare i sitt spel och gästerna tog över initiativet. En kvart före full tid blev det också följdriktigt 2-3. IFK försökte trycka på för kvittering och hade också en del halvchanser. På övertid fastställde i stället Gullringen helt avgörande 2-4 i en kontring.

En något snöplig förlust för IFK, som spelmässigt gjorde en helt OK insats. Ett extra plus till tvåmålsskytten Stephen Tchouate. Trots förlusten har blåvitt fortsatt chans att gå förbi IFK Västervik i jakten på nytt kontrakt.

På fredag 30/8 kl 19.00 spelare IFK mot Stensjöns IF på Arena Oskarshamn.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info