Hoppa till sidans innehåll

Snöplig 1-2-förlust

21 AUG 2017 11:20
Det blev en snöplig förlust för IFK i den viktiga bortamatchen på Öland mot serietrean Runsten/Möckleby. Trots blåvit ledning 0-1 till sista minuten vände hemmalaget och vann med 2-1.
  • Skapad: 21 AUG 2017 11:20

Extra betydelsefull var förlusten eftersom IFK i händelse av vinst gått upp på tredjeplatsen i serien, vilket innebär kval till division IV. Chansen finns dock fortfarande kvar, och blåvitt har inte på något sätt gett upp den kampen.

Annars gjorde IFK en bra match i Runsten och borde vunnit. Efter en ganska jämn och mållös första halvlek gav Dexter Karlsson IFK ledningen tio minuter in på andra halvlek på nick efter hörna från Habib Askar.

Därefter hade IFK ett ganska bra grepp om spelet, och tillätt inte hemmalaget att skapa någon enda målchans. Försvarsspelet var mycket säkert. Däremot skapade IFK flera fina chanser att avgöra med ett 2-0-mål men effektiviteten var tyvärr inte den bästa.

I stället kvitterade Runsten snöpligt i slutminuten. Bollen ansågs vara klart över kortlinjen och IFK-försvaret stannade upp. Domaren blåste dock inte och inlägget som följde slogs i mål. I anfallet efter fick Runsten frispark från långt håll. Bollen sköts direkt och via en IFK-försvarare hamnade även denna boll i mål. Ett tråkigt antiklimax på en annars väl genomförd match av de blåvita....

Men det är bara att ta nya tag till fredagens hemmamatch mot ett annat topplag Läckeby GIF. Matchen spelas på Arena Oskarshamn kl 19.00

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info