Hoppa till sidans innehåll

Överraskande cupvinst

22 MAJ 2019 09:23
IFK överraskade med att vinna över division-2-laget Nässjö FF i tredje omgången av Toyota Cup (Smålandscupen). Efter 2-2 vid full tid vann blåvitt med 4-2 efter förlängning.
  • Skapad: 22 MAJ 2019 09:23

IFK-segern var fullt välförtjänt. Laget spelade sin bästa fotboll för säsongen. Första halvlekens enda mål kom efter en halvtimme då Habib Askar slog en hörna direkt i mål. Rättvis IFK-ledning i paus med 1-0.

I andra halvleken tog Nässjö kommandot och hade en bra period i mitten av halvleken. Gästerna vände till 1-2 med två snabba mål, och såg ut att gå mot segern. Men IFK ville annat och tryckte tillbaka gästerna under sista kvarten. Mängder av målchanser skapades, men inte förrän i allra sekunden kom kvitteringen genom Victor Olsson.

Direkt i förlängningens inledning sköt Kalle Furuskog distinkt in 3-2 för blåvitt framspelad av Stephen Tchouate. Tio minuter före full tid avgjorde Kalle matchen med ett kanonskott i krysset återigen framspelad av Stephen.

En rättvis och meriterad seger för IFK som förhoppningsvis kan ge råg i ryggen inför det fortsatta seriespelet. Samtliga spelare i IFK får överbetyg men ett extra plus till 17-årige Herman Algesson, som gjorde debut från start, och spelade strålande i 120 minuter.

16 lag återstår nu i Toyota Cup, och vem IFK får möta i nästa omgång är inte klart ännu, men OAIK är kvar i cupen....

Nästa seriematch spelas på fredag 24/5 borta mot Stensjöns IF.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info