Hoppa till sidans innehåll

Ny förlust i elitfyran

14 SEP 2015 09:49
Det blev en ny klar förlust för IFK i elitfyran i hemmamatchen mot Västerviks FF. Gästerna vann med klara 5-0 efter 4-0 i paus.
  • Skapad: 14 SEP 2015 09:49

Därmed är IFK:s chanser till nytt kontrakt i elitfyran närmast mikroskopiska. Tyvärr slarvade laget bort chansen till en bra placering genom att träna dåligt under sommaren efter att gjort en verkligt fin våravslutning med fyra raka segrar.....

 

Matchen mot Västerviks FF, som kämpar för en positiv kvalplats, inte alls så ojämn som siffrorna visar. Under matchens första 20 minuter var det blåvitt som förde spelet och det såg lovande ut.

 

Men så kom en ödesdiger minut i mitten av halvleken. Först borde IFK fått en solklar frispark i anfallsläge. Domaren friade emellertid och i omställningen därefter blev det 0-1. I anfallet efter ökade VFF till 0-2. Ett mål som många ansåg hade klar smak av offside.

 

Domsluten gynnade definitvit inte hemmalaget. Hur domaren kunde utdöma hela fem gula kort till IFK i en väldigt harmlös och juste match framstår som en gåta....VFF fick inget.

 

Efter 0-2-målet var matchen avgjord. Gästerna ökade till 0-3 och 0-4 i slutet av halvleken.

 

IFK skall dock ha en eloge för att man inte vek ned sig efter paus trots att matchen var avgjord. Något snöpligt kom dock 0-5 på övertid.

 

Ett plus i IFK-laget till tidigare mittfältaren Manh Dinh, som nu gjorde sin första match som mittback i A-laget och gjorde det på utmärkt sätt.

 

Nu återstår bara tre matcher i elitfyran. På lördag borta mot serieledande SUF Star, därefter ny bortamatch mot Hovmantorp och avslutningsvis hemma på Arena Oskarshamn lördag 3/10 mot Växjö BK.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info