Hoppa till sidans innehåll

IFK klart för kvalspel

25 SEP 2017 10:27
IFK säkrade kvalplatsen till division IV genom att vinna över gästande ölandslaget SSG IF på Arena Oskarshamn med 5-4 efter 2-3 i paus.
  • Skapad: 25 SEP 2017 10:27

Det blev ingen lätt uppgift för blåvitt att besegra ölänningarna. Gästerna visade prov på fin anfallsfotboll speciellt i första halvleken. Som tur var för IFK var laget något mer sårbart försvarsmässigt.

Annars började det bra för IFK med ledningsmål redan efter fyra minuter genom Rasmus Karlsson. Därefter tog SSG över mer och mer, och gick upp i ledning med 1-3 strax innan paus. Ett viktigt reduceringsmål av Valon Seferi till 2-3 i sista minuten av första halvlek tog blåvitt in i matchen igen.

I andra halvlek tog IFK i vanlig ordning över matchen. Rasmus Karlsson nickade in 3-3 i femte minuten, och därefter jagade hemmalaget febrilt ett ledningsmål. I stället kom en kalldusch när SSG med ett mycket snyggt volleyskott gjorde 3-4 kvarten före full tid.

IFK visade dock än en gång prov på härlig moral. Valon Seferi kvitterade till 4-4 med ett elegant skott i krysset, och strax efter serverade Valon en kalaspassning till Henrik Karlsson som distinkt tryckte in segermål under stort jubel.

Det innebär att kvalplatsen till fyran är säkrad, och på söndagen säkrades också andraplatsen i serien. I sista matchen på söndag 1/10 spelar IFK borta mot Blomstermåla, som vid seger också har chansen till kvalspel.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info