Hoppa till sidans innehåll

Första bortasegern!

01 JUN 2017 10:16
Äntligen vann IFK på bortaplan! Det är drygt ett år sedan senast. Derbyt mot BB 2001 slutade med vinst 3-2 efter 2-1 i paus.
  • Skapad: 01 JUN 2017 10:16

Även om siffrorna var jämna så var IFK det bättre laget och vann fulltl välförjänt. Läget i tabellen ljusnade betydligt för de blåvita.

IFK fick en bra start när Victor Ivarsson lite turligt via en BB-försvarare sköt in ledningsmålet redan efter fyra minuter. 2-0-målet som kom tio minuter senare var desto snyggare. Henrik Karlsson slängde sig raklång och nickade in Habib Askars fina inlägg. Ett mål som påminde mycket om Henke Larssons berömda nickmål i EM 2004 mot Bulgarien. Men nu var det IFK:s egen Henke som svarade för ett suveränt mål.

Lite snöpligt kom BB:s reduceringsmål tio minuter före paus. Ett långskott som fick bra fart i det blöta underlaget och gjorde det svårt för IFK-mv Casper Poopuu.

Bara någon minut in i andra halvlek ökade Henrik Karlsson på till 1-3 efter lite kalabalik i BB-försvaret. Hemmalaget gav dock inte upp, och efter en kvart kom en ny reducering efter ett fint anfall.

Ny spänning i matchen. IFK hade visserligen greppet om spelet, men BB kom upp i några vassa kontringar som kunde resulterat. Men resultatet stod sig matchen ut, och trots allt var det en rättvis IFK-seger.

På onsdag 7/6 kl 19.30 spelare IFK nästa match. Då gästar Mörbylånga GIF Arena Oskarshamn.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info