Hoppa till sidans innehåll

Förlust i Mörbylånga

15 AUG 2016 13:28
Det blev förlust för IFK i bortamatchen på Öland mot Mörbylånga GIF i sydöstra fyran. Hemmalaget vann rättvist med 3-0 efter 1-0 i paus.
  • Skapad: 15 AUG 2016 13:28

Målmässigt var matchen jämn ända till första halvlekens slutminut även om hemmalaget hade spelövertaget. Bästa chansen hade ändå IFK när Henrik Karlsson hade en praktfull nick i ribbans underkant. Men i slutminuten innan paus tilldömdes Mörbylånga straff sedan IFK:s Erik Lampe svarat för en helt perfekt glidtackling, men trots IFK:s protester blev det straff och hemmalaget gjorde 1-0. Tilläggas kan dock att domartrion utöver detta svarade för en utmärkt insats.....

En kvart in på andra halvlek ökade Mörbylånga till 2-0 efter slarv i IFK-försvaret, och trots att blåvitt försökte trycka på lyckades man aldrig få fram några riktigt vassa chanser till reducering. I stället fastställde hemmalaget slutresultatet 3-0 när två minuter återstod.

Mörbylånga var det bättre laget och vann välförtjänt. Men lite grämer det IFK att Henrik Karlssons fina nick inte gick i mål, och att hemmalaget tilldömdes den mycket tveksamma straffen.

IFK kom inte upp i samma klass som i förra matchen mot Påryd. Alla försökte och kämpade så gott de kunde. Blåvitt har ett ungt lag, och då får man räkna med att det blandas med topp och dalar.

Nästa match spelas hemma på Arena Oskarshamn på fredag 19/8 kl 19.00 mot Trekantens IF med förre IFK-aren Jimmy Gullqvist.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info