Hoppa till sidans innehåll

Viktig seger i Hultsfred

25 JUN 2019 09:51
Äntligen blev det återigen en trepoängare för IFK. Den viktiga bortamatchen mot Hultsfreds FK vanns med 3-0 efter 1-0 i paus.
  • Skapad: 25 JUN 2019 09:51

Efter de två inledande segrarna i våras har blåvitt spelat nio matcher utan en enda vinst. Men i bortamatchen mot jumbon Hultsfreds FK blev det äntligen seger och en mycket välbehövlig sådan.

Hemmalaget satsade allt i början och skapade flera hörnor, och det såg lite nervöst ut i IFK-leden. Efterhand kom dock IFK in i matchen och jämnade ut spelet. Efter en halvtimmes spel skickade Johan Kvarnmyr iväg en perfekt långboll som friställde Victor Olsson, som i sin tur sköt in ledningsmålet för IFK via stolpen.

I andra halvleken tog IFK över spelet helt till att börja med. Efter en kvart kom också logiskt 0-2 genom Johan Kvarnmyr, som lugnt och säkert bredsidade in bollen utan chans för hemmamålvakten efter idogt förarbete av Herman Algesson.

Hultsfred försökte forcera men lyckades inte skapa några farligheter utan IFK-försvaret agerade lugnt och säkert. I ställde fastställde Victor Olsson slutresultatet 0-3 i slutminuten.

En mycket välbehövlig trepoängare för IFK, som i nästa match möter seriens formstarkaste lag IFK Tuna på fredag 28/6 kl 19.00 på Arena Oskarshamn. Tuna har vunnit sina fem senaste matcher med målskillnaden 22-4....

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info