Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust för IFK

18 AUG 2014 15:00
Det blev en tung förlust för IFK i bortamatchen mot Tranås FF i elitfyran. Hemmalaget vann den viktiga matchen med 2-1 efter samma siffror i paus.
  • Skapad: 18 AUG 2014 15:00

IFK hade behövt en trepoängare för att ha en chans att hänga med i striden om nytt kontrakt. Blåvitt låg fem poäng efter Tranås, som har platsen ovanför de nedre kvalplatserna.

 

Starten blev dock allt annat än bra. Redan i sjätte minuten svarade IFK för ett olyckligt självmäl, och bara några minuter senare blev det straff för hemmalaget, och dessutom målchansutvisning för Jim Halvorsen. Visserligen räddade Otto Pettersson straffen, men det blev ändå uppförsbacke för IFK. Tranås ökade till 2-0 i mitten på första halvlek. Victor Ivarsson gav dock blåvitt visst hopp med sin reducering fem minuter före paus,

 

Trots att IFK kämpade härt i andra halvlek lyckades man inte nå någon kvittering. I stället hade väl hemmalaget de bästa chanserna att utöka in ledning. 2-1 stod sig dock tiden ut, och det var väl inte helt oförtjänt.

 

Exta bra insatser i IFK-laget svarade målvakten Otto Pettersson samt Hampus Savolanien för. Blåvitt får ta nya tag och kämpa för att nå en av kvalplatserna. Det är endast två poäng upp till Mönsterås och Stockaryd.

 

På fredag 22/8 kl 19.00 spelar IFK hemma på Arena Oskarshamn mot topplaget Hvetlanda GIF, som i helgen krossade Tjust FF med hela 8-0.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info