Hoppa till sidans innehåll

Revansch mot Ruda

16 AUG 2017 09:41
IFK tog revansch för vårens förlust i Ruda när lagen möttes igen på Arena Oskarshamn. Efter underläge i paus 0-1 vände blåvitt till seger med 3-1
  • Skapad: 16 AUG 2017 09:41

Än en gång vände IFK underläge till seger i andra halvlek. Det var sjätte matchen i följd som IFK-arna legat under och vänt till seger eller oavgjort. Det var också nionde raka matchen utan förlust.

Gästande Ruda började bäst och IFK såg tama ut i inledningen. I mitten av första halvlek blev det också rättvist 0-1. Blåvitt spelade upp sig i slutet av halvleken dock utan att skapa någon riktig målchans.

Desto bättre fart blev det på IFK-spelarna efter paus. Andra halvleken dominerades helt av hemmalaget. Men det dröjde till kvarten före full tid innan kvitteringen kom genom Henrik Karlsson på en snygg nick via ribban i nät efter ett fint inlägg från Habib Askar.

Nu jagade IFK även ett segermål mot ett tröttkört Ruda, som drog på sig massor av varningar. Två minuter före slutet fick Jonas Saari på en volleykanon i bortre gaveln utan chans för Ruda-målvakten och 2-1 var ett faktum. På övertid spelade Jonas Saari även fram Simon Johansson som säkert fastställde slutresultatet 3-1.

I och med segern är nu IFK bara en poäng efter Runsten/Möckleby som har sista kvalplatsen till division IV. På fredag kväll möts lagen i Runsten....

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info