Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Holm

Oavgjort i B-premiären

06 MAJ 2014 09:40
Premiären i Östra reserv AB borta mot Högsby IK slutade oavgjort 1-1 efter en svag första halvlek av IFK, men däremot stark dominans efter paus.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

IFK åkte till Högsby med förhoppningen att ta revansch för A-lagets försmädliga förlust i fredags. Det lyckades bara till hälften. Detta på grund av en alldeles för dålig första halvlek där både spel och inställning var under all kritik. Vad detta berodde på är svårt att förstå. Fotboll går ju trots allt ut på att kämpa och arbeta för varandra som ett lag.....

 

Trots allt tog IFK ledningen efter en halvtimme genom Henrik Karlsson efter ett inlägg från Kardo Betkari. Men bara några minuter senare kvitterade hemmalaget medan IFK-försvaret mest verkade njuta av solen. Högsby kostade också på sig att missa en straff.

 

Efter några väl valda ord av "Trollet" och undertecknad i paus blev det en betydligt bättre andra halvlek av blåvitt. Helt plötsligt började spelarna röra sig och kämpa för varandra. Bollen spelades i ett snabbare tempo och det såg betydligt trevligare ut. Hela andra halvleken var det spel mot Högsbys mål, men däremot var det ineffektivt i straffomårdet. Att det inte blev något segermål är en stor gåta med tanke på alla fina lägen som skapades.

 

En stor del i att spelet blev bättre efter i andra halvlek får också tillskrivas David Pettersson som kom in efter paus och fördelade spelet på ett föredömligt sätt. Men eloge till hela laget för andra halvlekens spel....

 

IFK får ta med sig andra halvlekens fina spel till nästa match hemma mot Fågelfors IF måndag 12 maj.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info