Hoppa till sidans innehåll

Knapp förlust på Öland

25 MAJ 2015 09:52
IFK förlorade bortamatchen på Öland i elitfyran mot Runsten/Möckleby IF. Hemmalaget vann med 2-1 efter 1-0 i paus.
  • Skapad: 25 MAJ 2015 09:52

Tyvärr var det ett blekt IFK som äntrade Runvallen i solskenet på Öland. Blåvitt var inte alls med på noterna då hemmalagets primitiva fotboll med långbollar och nickskarvningar ideligen skapade målchanser under första halvtimmen. Räddningen var dock att IFK-målvakten Otto Petersson var på sin vakt och räddade flera farligheter.

 

Men efter ett långt inkast och kalabalik blev det ändå ett ledningsmål för R/M innan paus. IFK får vara tacksamma att det bara stod 1-0 i pausen.

 

Något bättre glöd var det i IFK-grabbarna i andra halvlek. Även om det inte skapades så många heta chanser var det ändå blåvitt som förde spelet efter paus. Men en kvart före full tid blåste domaren straff för R/M då en hemmaspelare föll mycket enkelt i straffområdet. 2-0 var ett faktum.

 

IFK gav inte upp och åtta minuter före full tid reducerade Jimmy Gullqvist med en snygg bakåt- lobb-spark. Därefter låg IFK på för en kvittering, men några riktiga farligheter skapades inte.

 

En ganska onödig förlust mot ett inte alltför märkvärdigt hemmalag, men om inte den rätta viljan finns blir det inga poäng. Flera spelare måste verkligen rannsaka sig själva. Vad som också är frapperande är den dåliga rörelsen hos spelarna. Spelet utan boll är totalt obefintligt. Det finns knappt någon som tar ett löpsteg för att skapa yta åt någon annan spelare.....

 

Plusbetyg dock till målvakten Otto Petersson samt Robin Martinsson och Jimmy Gullqvist.

 

På fredag (29/5) kväll kl 19.30 stundar en mycket viktig match för IFK mot jumbolaget Lindås/Långasjö på Arena Oskarshamn.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info