Hoppa till sidans innehåll

Förlust i seriepremiären

20 APR 2015 10:12
Det blev förlust i seriepremiären i elitfyran för IFK. Gästande Gransholms IF, som åkte ur trean i fjol, vann rättvist med 3-2 efter en mållös första halvlek.
  • Skapad: 20 APR 2015 10:12

Gransholm var numret för stort för hemmalaget. Ettt fysiskt starkt lag som dessutom stundtas spelade fin fotboll. Troligen det bästa lag IFK spelat mot under sina år i elitfyran.

 

Trots klar dominans av gästerna klarade blåvitt av att hålla nollan till pausen, men det var bara en tidsfråga innan nollan skulle spräckas. Cirka tio minuter in på andra halvlek kom också det befarade ledningsmålet för Gransholm, och bara några minuter senare blev det även 0-2. Med kvarten kvar avgjordes matchen definitivt med 0-3-målet.

 

Fem minuter före full tid blev det full kalabalik vid IFK-målet sedan en av gästernas spelare satsat för fullt mot IFK-målvakten Otto Petersson. Ett slagsmål i bästa NHL-stil utbröt och slutade med att Omar Mohamud i IFK blev utvisad. Att inte även en Gransholm-spelare blev utvisad står skrivet i stjärnorna.....

 

Hur som helst tog sig IFK samman under slutminuterna, och med en man mindre gjorde man två reduceringsmål, vilket trots allt visar god moral. Jimmy Gullqvist svarade för ett mycket snyggt nickmål, och strax efter slog han säkert in en straff sedan Gransholms-målvakten mejat ner Anton Brandting i friläge. Inte heller Gransholms-målvakten blev utvisad.....

 

I IFK blir det extra plusbetyg för målvakten Otto Petersosn, mittbacken Robin Martinsson samt målskytten Jimmy "Gulla" Gullqvist. Den sistnämnde lär IFK få mycket nytta av under säsongen.

 

Nu gäller det att ta nya tag i derbymatchen borta mot Blomstermåla IK på lördag 25 april.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info