Hoppa till sidans innehåll

Förlust i premiären

22 APR 2014 10:19
IFK:s come-back i elitfyran slutade i förlust i derbymatchen borta mot Mönsterås på långfredagen.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:22

Äntligen var det dags för seriepremiär i elitfyran. På långfredagen möttes de båda nykomlingarna Mönsterås GIF och IFK i en tuff och tät derbymatch som slutade med seger för hemmalaget Mönsterås med 2-1 efter en mållös första halvlek.

 

Spelet präglades av mycket premiärnerver från båda håll. Inte mycket till passningsspel syntes utan det mest blev långa och höga bollar. Hemmalaget behärskade det spelet bäst åtminstoné i första halvlek. Annars hade IFK den första målchansen men Eric Bengtssons skott i ganska fritt läge smet utanför. Strax efter tilldömdes Mönsterås en straff som sköts i stolpens utsida. Därefter hade GIF-arna ganska hård press mot IFK-målet under några minuter men utan utdelning. 0-0 i paus.

 

I andra halvlek fick Mönsterås en bra start med ledningsmål redan efter tre minuter genom Idris Eliassi. Även andra halvleken präglades av mycket kamp och lite skönspel, men efterhand kom IFK in i matchen mer och mer, och med tio minuter kvar nickade Hampus Savolainen mycket snyggt in en hörna. Nu trodde man åtminstone på en IFK-poäng.....i stället kom mycket snöpligt 2-1 till Mönsterås nästan omgående genom Martin Lindqvist på något underligt lobbskott.

 

IFK pressade hårt i slutskedet för ytterligare en kvittering. Eric Bengtsson fick en utmärkt chans fint framspelad av Fredrik LInd, men hemmamålvakten gjorde en fin räddning.

 

Tyvärr verkade IFK-spelarna tagna av stundens allvar nu när det var dags för seriepremiär. Det fina spelet från träningsmatcherna var som bortblåst. Den som klarade premiären bäst i blåvitt var duktige backen David Pettersson.

 

Många matcher återstår dock, det är bara att ta nya tag i hemmapremiären på lördag 26/4 kl 15.00 mot IFK Stockaryd/Rörvik.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info