Hoppa till sidans innehåll

Förlust i avslutningen

05 OKT 2015 10:16
IFK förlorade avslutningsmatchen i elitfyran. Växjö BK vann på Arena Oskarshamn med 0-2 efter en mållös första halvlek.
  • Skapad: 05 OKT 2015 10:16

Det var förmodligen IFK:s sista match i elitfyran någonsin. Degraderingen till "vanliga" division IV har varit klar sedan några omgångar, och fr.o.m. 2017 blir det med största säkerhet fyra division IV-serier i Småland utan elitfyran.

 

Avslutningsmatchen mot Växjö BK bjöd inte på någon större fotboll. Gästerna var innan matchen klart för kval för att eventuellt hänga kvar. Det ungdomliga IFK-laget gjorde allt för att det skulle bli en värdig avslutning. Första halvleken slutade mållös och bjöd inte heller på några direkta målchanser.

 

Tio minuter in på andra halvlek tog dock Växjö ledningen. Därefter blev det ett böljande spel. I slutskedet hade blåvitt några fina kvitteringschanser främst genom Jimmy Gullqvist, men det ville sig inte riktigt i avslutningarna. Dessutom var det vid ett par tillfällen klart bud på straff, men att få en straff tilldömd sig som bottenlag framstår som nästan av en omöjlighet......

 

I stället puniterade gästerna matchen med ett 0-2-mål på övertid.

 

Ungdomarna i IFK har dock all heder av matchen, alla kämpade och visade god inställning, och trots allt finns det nog hopp om framtiden för de blåvita.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info