Hoppa till sidans innehåll

Återigen hedersam förlust

26 MAJ 2014 09:00
Motgångarna fortsätter för IFK i elitfyran. Trots en ganska bra insats blev det en ny hedersam förlust för blåvitt mot topplaget Ängö BK.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Det vill sig inte riktigt för Kamraterna, som radar upp den ena hedersamma förlusten efter den andra. Mot topplaget Ängö BK hemma på Arena Oskarshamn blev det förlust med matchens enda mål i en match som kunde slutat precis hur som helst. Att det bara blev ett mål är förvånansvärt med tanke på alla chanser som båda lagen radade upp.

 

Matchen började ganska trevande men det var ändå IFK som hade initiativet och några heta chanser till ledningsmål. När inte utdelningen kom tog i stället gästerna över sista 20 minuterna av första halvlek, och då var det Otto Pettersson  som med flera fina räddningar som raddade IFK-målet från påhälsning.

 

I andra halvlekens femte minut hade Victor Ivarsson en jättechans, men Ängö-målvakten gjorde en kanonräddning. I stället fick gästerna en frispark i anfallet efter. Bollen sköts i ribban och sedan blev det mål på returen. Ganska typiskt att topplaget fick utdelning i stället för bottenlaget.....

 

IFK gav dock inte upp utan kämpade på bra och hade flera kvitteringschanser. En halvtimme för slut fick Hampus Savolainen sitt andra gula kort (mycket tveksamt) och blev utvisad. Men precis som i Vetlanda jobbade de blåvita grabbarna på mycket bra trots en man mindre på planen. Flera chanser skapades för kvittering. Sebastian Johansson hade en boll som rullade längs mållinjen och Henrik Karlsson sköt en kanon i ribban för att nämna några.

 

Men det ville sig inte den här gången heller, och IFK fick inkassera ytterligare en hedersam förlust. Det finns inga genvägar, det är bara att arbeta vidare, förr eller senare vänder om alla drar åt samma håll. Nästa match blir också en tuff uppgift för IFK. Bortamatch på fredag 30/5 på Öland mot serieledande Glömminge, som ännu inte tappat någon poäng.

 

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info