Hoppa till sidans innehåll

0-1 mot Västervik

04 JUL 2019 10:51
Det blev förlust även i våromgångens sista match för IFK. På Bökensved i Västervik vann hemmalaget IFK Västervik med matchens enda mål.
  • Skapad: 04 JUL 2019 10:51

Således ytterligare en hedersam och knapp förlust för blåvitt. Det har varit alldeles för många av den varan under våren. Vi får hoppas att det vänder under hösten.

Det var även denna gången ett åderlåtet IFK som ställde upp till spel på grund av skador, sjukdom och avstängning. Viljan och inställningen var det dock inget fel på. Alla kämpade och gjorde sitt bästa i en jämn match som lika gärna kunde slutat oavgjort eller med IFK-vinst.

I första halvleken hade Västervik ett knappt övertag. Chanser till mål fanns åt båda håll. Tio minuter efter paus kom matchens enda mål något snöpligt efter en långt inkast där bollen damp ner framför IFK-målet och nickades i mål.

Resten av matchen hade IFK ett stort övertag och bollinnehav, men hade väldigt svårt att skapa några rejäla målchanser. 1-0 stod sig tiden ut.

IFK ligger kvar på negativ kvalplats, och har nu ett ganska stort avstånd till närmaste lag ovanför. Inför hösten försöker man stärkta upp truppen. Glädjande nog kommer förra årets skytterkung Simon Johansson att spela för IFK under hösten. Likaså återvänder forwarden Eric Bengtsson till blåvitt, och ytterligare någon/några spelare är på ingång i truppen.

Nu är det sommaruppehåll och IFK får ladda om batterierna. Träningen startar igen den 22 juli, och måndagen den 29 juli spelas en inspirerande derbymatch mot Oskarshamns AIK i Toyota Cup på Arena Oskarshamn.

Seriespelet startar fredagen den 9 augusti med en mycket viktig hemmamatch mot Höreda GIF, som på nedflyttningsplatsen strax under IFK.

Skribent: Kent Persson
E-post: This is a mailto link
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info