Hoppa till sidans innehåll
Foto: oskarshamn.com

Blås grönt!

17 JUN 2014 15:07
Blås Grönt i samband med Latitud 57!

Blås Grönt handlar om att uppmuntra våra ungdomar att avstå alkohol och genomförs lördagen den 5 juli.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:25

Ungdomarna anmäler sig tillsammans med en förälder. Föräldern förbinder sig i och med detta att ansvara för att dess son eller dotter avstår alkohol.

Genom att blåsa i en alkoholmätare under kvällen (mellan klockan 22.00 och 02.00) visas nykterheten. Blåsningen görs i den Blås Grönt-monter som kommer att finnas utanför själva festivalområdet under lördagskvällen.
När deltagaren blåst grönt skickas ett sms till föräldern som en bekräftelse på deltagandet och nykterheten. I de fall där ungdomarna uteblir eller blåser rött, får föräldern inget sms.

 

För att verkligen uppmuntra kommunens ungdomar att avstå alkohol kommer flera fina priser, bland annat en iPad och annat som lokala företag ställer upp med, att lottas ut bland de som blåser grönt.

 

Senast den 3 juli kan ungdomar mellan 13 och 17 år, tillsammans med en förälder, anmäla sig på This is a mailto link. Att delta är kostnadsfritt. Vid anmälan behövs namn på ungdomen samt namn på en förälder och ett mobilnummer till denne.

Blås Grönt arrangeras för andra året. Förra året kom ett tjugotal ungdomar och blåste grönt under kvällen och lycklig vinnare till en iPad blev då Adam Fornander från Figeholm.

Blås Grönt genomförs av Föreningssteget med stöd av Oskarshamns kommun, Attraktiva Oskarshamn, OKG, SKB, Scania, Oskarshamn Energi, Swedbank och Oskarshamns Ridklubb.

okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: kansli@ifkoskarshamn...

Se all info