Hoppa till sidans innehåll

Stark insats på Riavallen

13 OKT 2014 12:09
Förlust i tisdagens 9-mannapremiär, men på lördagen såg det bättre ut.
  • Skapad: 13 OKT 2014 12:09

Lördagens träningsmatch i Fårbo gav många goda tecken. Som vanligt var kämpatakterna av bästa sort. Vi spelade till skillnad från förra matchen med bara två backar. Trots detta fungerade försvarsarbetet oftast mycket bra. Fårbos snabba passningsspel i början på matchen gjorde att vi inte hade lika mycket boll som dem inledningsvis. Men när vi väl vann bollen gick det undan i omställningarna. I alla fall de gånger som omställningarna skedde längs kanterna, vilket vi försöker påpeka att de helst ska göra.

 

Hemmalaget tog ledningen på ett friläge, där vi gick bort oss i försvaret. Pontus kvitterade med ett fint avslut i straffområdet. Några minuter senare fälldes Ahmed Shah och straff utdömdes. Han tog själv hand om den och satte den kraftfullt i ena hörnet. Ytterligare ett Blåvitt mål hanns med innan paus. Det var ett fint anfall som började redan hos Amer i målet. Han rullade lugnt ut bollen till Belmin på backen. Han spelade över bollen till Matej i vänsterbacks-position. Matej spelade vidare längs vänsterkanten till Ahmed Shah som tog emot och avancerade innan han stack in ett inspel mot Muhanad i mitten. Avslutet var det heller inget fel på. Som plockat ur instruktionsboken.

 

Andra halvlek präglades av hårt arbete och heta känslor, trots att det bara var träningsmatch. Fårbo fick en straff som Amer räddade. Dock hade en IFK:are varit för tidigt in i området. Ny straff! Men inte heller den gick in. Båda lagen fick därefter varsin tiominunutare efter två olika förseelser. Två redan trötta lag kämpade vidare och skulle oturligt bjuda varandra på varsitt självmål. Matchen slutade således 2-4 i IFK-favör.

Skribent: Rikard Hjalmarsson
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: This is a mailto link

Se all info