Hoppa till sidans innehåll

Kämpatakter i seriepremiär

03 MAJ 2015 17:37
Ledning i seriepremiären och 1-1 i halvtid räckte inte ända fram. Förlust mot gästande Vimmerby med 2-4 efter mål av Ahmed och Pontus.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Årets premiär i seriespelet blev som så ofta en tillställning med het vilja och rejäla kämpatag från killarna i Blåvitt. Det ordnade spelet uteblev oftast och det var Vimmerby som hade det mesta av bollen. Våra hemmakillar var dock farliga då vi "ställde om" när vi vann bollen. Det skulle också bli hemmaledning efter drygt tjugo minuter då IFK vann bollen högt upp på Vimmerbys planhalva och Pontus serverade ett fritt läge till Ahmed. Avslutet var av bästa sort, nere vid bortamålvaktens ena stolpe. Vimmerby repade dock mod och tvingade Amer i mål till en kanonräddning strax efteråt. Tyvärr skulle kvitteringen ändå komma innan halvtid då de kom runt på kanten och spelade snett bakåt. Där fanns ingen markering och kvitteringen kändes ganska rättvis.

I andra halvleks första minut lyfte Ahmed ett strålande inläg som Pontus tog emot mitt framför bortamålet. Tyvärr fick han inte till avslutet tillräckligt bra. Istället gjorde Vimmerby två alltför enkla mål då vi hade en lite sämre period. Nytt hopp gavs igen till IFK då Pontus sköt ett skott som styrde om på ett försvarares ben och ställde målvakten. 2-3 och en ny IFK-forcering väntades. Denna blev det dock inte mycket av då vi drog på oss ett gult kort - tillika 10 minuters utvisning. Istället kunde Vimmerby spika slutresultatet till 2-4.

Killarna kämpade hårt och alla får godkänt betyg, med ett extra plus till Johan Norberg. Vimmerby var ett bra lag och förlusten är inte mycket att säga om. Men med lite flyt och marginaler på rätt sida kunde det ändå slutat annorlunda. Det fanns många positiva saker som vi ska ta med och om vi kan minimera egna misstag till nästa match kommer den nog sluta med poäng.

Skribent: Rikard Hjalmarsson
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: This is a mailto link

Se all info