Hoppa till sidans innehåll

Från oro till hopp

09 MAJ 2015 15:43
Det blev en match med olika ansikten på ÖrbäckenI i Västervik under lördagen. Tidigt underläge och rejält utspelade i första halvlek byttes mot en riktigt bra andra halva med en reducering och några ytterligare heta chanser.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

IFK Västervik imponerade verkligen i inledningen med hög aggressiv press och ett snabbt fysiskt spel. Och då nollan spräcktes tidigt var känslan i vårt IFK-läger, " Hur ska detta sluta"?  Men av någon anledning -kanske direktiven i halvlek gjorde nytta - lyckades vi få stopp på de häftiga hemmaanstormningarna och därigenom  få till mer spel på offensiv planhalva.

Eftersom andra halvlek var bättre väljer jag att mest berätta om den. Spelet jämnade som sagt ut sig. Det var mycket kamp och dåligt med ytor på denna jättelilla 9-mannaplanen. Reduceringen satte Def efter att Kevin tagit en närkamp vid hemmalagets straffområde. Nu blev det återigen nerv i matchen och Def skulle få ytterligare ett fint läge strax efter men avslutet gick på fel sida nätet i burgaveln. Bra genomskärande passning av Matej där. Def serverade sedan en liknande djupledsmacka till Ahmed som brände friläget hårfint. Även Pontus rann igenom efter en jättelång inspark men utan att få bollen förbi hemmamålvakten. Västervik hade några heta lägen i andra men med god hjälp av lagkamrater höll Johan i målet rent under andra halvlek.

Sammanfattningsvis en sömnig start från vår sida, men en andra halva som ger samtliga spelare godkänt. Extra plus till Johan igen (på ny position i mål) samt till Bryan som var ett stort orosmoment för hemmalaget under andra halvlek.

Skribent: Rikard Hjalmarsson
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: This is a mailto link

Se all info