Hoppa till sidans innehåll

Drömmål gav första seriesegern

16 MAJ 2015 10:32
Det bjöds inte på något särskilt skönspel när det var derbydags på Fredriksberg under fredagskvällen. Men från vår blåvita sida gläds vi åt årets första trepoängare och ett segermål som var något utöver det vanliga.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:19

Rödsle inledde matchen något bättre spelmässigt, men det skapades inte några heta chanser åt något håll inledningsvis. Mestadels var det hård kamp och lite onödigt grötigt spel i mitten. Tyvärr har vi svårt att hålla bollen inom laget när vi vunnit den men försvarsspelet fungerar med den äran. Efter dryga tjugo minuter skapar vi vår första riktiga chans. Ahmed hinner först på en djupledsboll och lägger en enkel passning till Arvid på kanten som tittar upp och hittar Alaa med ett väl avvägt inlägg. I stället för att ta emot bollen klipper Alaa en vänstervolley på ett akrobatiskt sätt som går klockrent in vid ena stolpen. Matchens i särklass bästa prestation.

 

Under även andra halvlek etablerar Rödsle ett visst tryck på vår planhalva. Dock utan att skapa alltför mycket i straffområdet. IFK:s bästa chans i andra får Ahmed då han snappat upp en andraboll från hemmamålvakten som tvingats agera långt upp i plan. Men avslutet går strax utanför. Under matchens sista tio minuter lever vi farligt vid några tillfällen, men med ett vaket agerande från Amer i målet och med god hjälp av försvaret reder vi ut situationen.

 

Första seriesegern för i år är därmed bärgad och detta borde ge självförtroende och arbetsro. Bra kämpainsats från samtliga men vi kommer att behöva förbättra passningsspel och spelbarheten framöver. Extra plus till Amer i målet, Belmin på backpositon och Ahmeds offensiv.

Skribent: Rikard Hjalmarsson
okg_logotype
Oskarshamn Energi
swedbank_logo
SKB
 
elajo
coop_extra
 Dina_166px
 dekra
holmgrens_bil_nyil 
 

Postadress:
IFK Oskarshamn - Fotboll
Box 168
57224 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049110670
E-post: This is a mailto link

Se all info